Morvan-vakantiehuis.nl
Home » omgeving

De Morvan is een regionaal natuurpark, dat ligt in de Bourgogne op de grens van vier departementen, Nièvre (58), Côte d'Or (21), Saône-et-Loire (71) en Yonne (89), vol uitgestrekte bossen en weiden, snel stromende beekjes en rivieren, meren en kleine dorpjes. Er heerst een landklimaat, dat wil zeggen warme zomers en koude winters. Natuurlijk kan er, net als in Nederland, wel eens een buitje vallen! Wist u trouwens dat de Morvan de grootste "kerstbomenproducent" van West Europa is?
De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 700 km.
De Morvan is ideaal voor rustzoekers en wandelaars. In de gîte is veel informatie over wandelen, mountainbiken, paardrijden en bovendien is er in Ouroux een nieuwe tennisbaan en een etang (meertje) om te vissen.

In het luchtruim zien we onder andere de buizerd jagen
 op een prooi, we zien de arend, maar ook de hop of het ijsvogeltje. Neemt u in elk geval een verrekijker mee om alles in de lucht te volgen!
Natuurlijk zijn ook het ree, wildzwijn, vos, dassen, hazen en konijnen in ruime mate aanwezig en ook te zien in de bossen en op de velden.

Wanneer u ook komt, elk jaargetijde heeft zijn eigen bekoorlijkheden. In het voorjaar zijn de bermen blauw van de boshyacintjes, je ontdekt o.a. de wilde narcis, orchideeën en de salomonszegel. In de zomer zien we veel vingerhoedskruid en het wilgenroosje, maar ook de arnica, koningskaars en wilde tijm. In het najaar worden de bomen "goud" en zie je, als de bladeren vallen, duidelijk de mistletoe hangen. In de bossen vindt u dan verschillende soorten paddenstoelen.

Basiliek St. Madeleine Vézelay

Opgravingen Mont Beuvray

Bezoek ook het mooie bedevaartsplaatsje Vézelay met zijn beroemde basiliek, in de straat die bij de kerk uitkomt ziet u de koperen schelp, het symbool voor de pelgrims naar Santiago de Compostella!
Avallon met zijn stadwallen (remparts),
Autun met zijn Romeinse invloeden,
de Mont Beuvray met zijn mooie museum en opgravingen.

In de gîte is veel informatie over de omgeving aanwezig.

Er zijn overal in de Morvan bezienswaardigheden en monumenten van het verzet in de Tweede Wereldoorlog, er zijn veel gedenktekens van de "Maquis" (verzetsgroep) in de Morvan.
De grote meren lenen zich voor alle vormen van watersport.
Advies: trek stevige wandelschoenen aan en neem een rugzakje mee met eten en drinken, want U kunt uren lopen zonder een terrasje tegen te komen. Na een prachtige tocht is het heerlijk uitrusten op uw eigen terras met een lekker glas wijn en genieten van een prachtig uitzicht.

Canal du Nivernais

De Morvan staat bekend om zijn schone lucht (geen vervuilende industrie), witte koeien, glooiende landschappen en hoge heuvels. De "Haute Folin" ligt op 900 mtr. en er wordt 's winters gelanglaufd.

Ouroux en Morvan

Het logo van het parc naturel

Locatie van verzetsstrijders in de oorlog

Monument voor de Maquis (verzetsstrijders)

Volop wild in de Morvan

Pelgrims in Vézelay

Volop gelegenheid om te vissen