Morvan-vakantiehuis.nl
Home » de gîte

 Het huis is gelegen in het gehucht (hameau) Jallois, dat deel uitmaakt van de gemeente Ouroux-en-Morvan (bestaande uit 29 hameaux).
Ouroux en Morvan heeft totaal 675 inwoners en ligt op een hoogte van 580 meter en op ongeveer 250 km Z.O. van Parijs.
Jallois heeft ongeveer 50 inwoners. In Ouroux (op 700 meter lopen van Jallois) kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen bij bakker en kleine supermarkt. Ook zijn er een apotheek, dokter (ook een Nederlandse -), postkantoor met het Office du Tourisme, bank (CA) en op zondagmorgen een kleine markt met regionale producten. Tevens is er een "cave" waar u heerlijke wijn en streekproducten kunt kopen.
Er zijn twee geldautomaten in het dorp.

 

De gîte (op ~ 540 meter hoog) maakt deel uit van een oude boerderij, die reeds lang geleden is omgebouwd tot twee woningen, dit betekent dus muren "en pière" van 60 cm. dik.

 

De woning naast de gîte wordt bewoond door een vriendelijke, alleenstaande Franse dame.
Bij binnenkomst van Jallois ligt de gîte rechts aan het einde van een aflopend weggetje, dat daarna overgaat in een pad, dat af en toe gebruikt wordt door 'n lokale boer om zijn koeien te verweiden. Via dit pad kunt u meteen starten met mooie wandelingen door de natuur van de Morvan.
Het totale grondoppervlak bij de gîte bedraagt 1100 m2 en bestaat uit een voortuin, achtertuin en verwilderde boomgaard.

 

Aan het huis bevindt zich een ruw houten terras (22 m2, gemaakt van oude houten delen uit binnenschepen) vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de heuvels en weiden van de Morvan. Dit terras is veilig af te sluiten voor kleine kinderen.

Iets lager gelegen in de tuin bevindt zich een tweede terras, waar 's ochtends al vroeg de zon op staat. Een ideale plek om uw "petit-dejeuner" te gebruiken!

Ook kunt u op dit terras heerlijk barbequen.
Van hier zult u zelfs regelmatig reeën of een vos kunnen spotten. Uiteraard zijn de beroemde Charolais-koeien nooit ver weg!

Het houten windscherm zorgt ervoor dat u heerlijk uit de wind in de zon kunt genieten!